Wetenschappelijk onderzoek naar NS bij kinderen

Wetenschappelijk onderzoekers blijven op zoek naar een betere behandeling voor het nefrotisch syndroom bij kinderen. Er lopen 2 grote onderzoeken in Nederland en België: LEARNS en RESTERN. Beide onderzoeken krijgen subsidie van de Nierstichting.

LEARNS

Het LEARNS-consortium zoekt naar een medicijn dat bij alle kinderen werkt en dat minder bijwerkingen heeft. LEARNS is de afkorting voor: LEvamisole as Adjuvant therapy to Reduce relapses of Nephrotic Syndrome. Het woord ‘consortium’ geeft aan dat er meerdere ziekenhuizen aan meewerken.

RESTERN

De RESTERN-studie gaat na of het mogelijk is om bij een terugval korter prednison te geven dan nu gebeurt. RESTERN is de afkorting voor: REduceren van STEreoïden (= prednisolon) bij een Recidief Nefrotisch syndroom. Oftewel: het verminderen van prednisolon bij een terugkerend nefrotisch syndroom.

Kinderen gezocht!

LEARNS Consortium zoekt kinderen (2 – 16) voor deelname aan onderzoek naar de oorzaken van en nieuwe medicatie bij deze nieraandoening. Zodat in de toekomst meer kinderen met het idiopathisch nefrotisch syndroom genezen kunnen worden, en de oorzaak van het ziektebeeld wordt ontrafeld.

Lees meer over wetenschappelijk onderzoek bij kinderen:

Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed