Amalia Kinderziekenhuis

Radboudumc, Nijmegen
Expertisecentrum
Volwassenen en kinderen

Het Radboudumc Expertisecentrum Zeldzame Nierziekten biedt medisch specialistische zorg voor volwassenen en kinderen met een zeldzame nierziekte en doet wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekten.

Binnen ons expertisecentrum bieden wij gespecialiseerde multidisciplinaire zorg en kennis onder één dak. We doen internationaal toonaangevend, baanbrekend onderzoek naar nieuwe oorzaken van zeldzame nierziekten en naar het voorkomen, de follow-up en het behandelen van deze nierziekten. Ook zetten we ons in voor kennisoverdracht naar patiënten en familieleden en naar verwijzers en artsen in opleiding.

Het Radboudumc Expertisecentrum Zeldzame Nierziekten is erkend door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Kindernefrologen

De (kinder)nefrologen hebben specifieke kennis op het gebied van de diagnostiek en behandeling van deze zeldzame aandoeningen. Zij geven adviezen die gericht zijn op de specifieke, individuele kenmerken van de patiënt.

In overleg met u en de verwijzend arts (huisarts of andere medisch specialist) beslissen we daarna of de behandeling en controles kunnen plaatsvinden in een ziekenhuis bij u in de buurt.

Bekijk ook: het team van de afdeling kindernefrologie. 


Contactgegevens

Radboudumc, Nijmegen
Amalia Kinderziekenhuis
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Routebeschrijving
Website bekijken
024-3614415 (kinderpolikliniek)
024-3614761 (nefrologie)

Medewerkers

Dr. J. Jansen

Dr. J. Jansen

Postdoc kindernefrologie
Prof. dr. M. Schreuder

Prof. dr. M. Schreuder

Kinderarts-nefroloog
Dr. N. Teeninga

Dr. N. Teeninga

Kinderarts-nefroloog

Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed